Op Hondse Wijze  Training- en Gedragscenter

 

Wij doen...

Gedragstherapie
Groepstraining (bij ons ter plaatse)
Proefles (bij ons ter plaatse) zonder verplichting
Privéles bij ons op de ter plaatse
Privéles bij u thuis
Aanschafadvies
Uitlaatservice

Op Hondse Wijze met je hond leren omgaan is mijn streefdoel

Als je wilt dat je hond je begrijpt dan is het belangrijk een taal te spreken die hij ook ‘kan’ begrijpen.

Door de taal van de hond te leren én te gebruiken ga je een betere band met je hond verkrijgen die nodig is om hem/haar een goede  opvoeding te geven. Honden hebben een leider nodig die hen zekerheid en stabiliteit kan bieden.  Als je als leider faalt in de ogen van de hond dan zal hij proberen de leiding zelf in handen te nemen. Dan krijg je wat mensen noemen ‘probleemgedrag’ terwijl het probleem vaak niet eens bij de hond ligt maar wel bij de eigenaar die door onwetendheid verkeerde signalen aan de hond geeft.

Werkwijze:

Aan de hand van een vragenlijst wordt de eerste informatie over de hond en de relatie met uw hond verzameld. Op basis van deze gegevens wordt er gekeken wat de mogelijke oorzaken zouden kunnen zijn. Dan volgt er een thuisconsult om de hond in zijn eigen omgeving te kunnen zien en krijgt u de eerste richtlijnen hoe u het probleemgedrag kan aanpakken. Hou er wel rekening mee dat u het meeste werk zelf zal moeten doen… uiteraard onder mijn begeleiding en met mijn opvolging.

 

Gedragstherapie: Wat is probleemgedrag ?

Wat voor de hond vaak genetisch is (daar kan je dus niets aan veranderen) is voor de mens soms probleemgedrag. Blaffen bv. wordt door mensen vaak aanzien als een probleem. Bij vele rassen is het echter genetisch bepaald. Bv. bij honden die gekweekt werden om te waken is blaffen natuurlijk (genetisch bepaald) gedrag. Een blaffende hond op een afgelegen erf is geen probleem maar diezelfde hond in een appartement zou wel een probleem kunnen zijn. Zo zie je maar dat wij vaak spreken van probleemgedrag terwijl het eigenlijk over genetische eigenschappen gaat.

Groepstraining:

Voor hondvriendelijke training bent u bij ons aan het juiste adres.
Dit kan gaan voor het leren van basiscommando’s (in kleine groep) tot het meer gespecialiseerd trainen in verband met probleemgedrag.
Daar ik iedereen voldoende aandacht wil kunnen geven opteer ik ervoor om in kleine groep te werken van maximaal 4 honden.
Met het pakket basiscommando's leert uw hond :

Kijk
Zit
Lig
Blijf
Plaats
Wandelen zonder trekken
Kom hier
Vrij

 

Groepstraining

Proefles zonder verdere verplichting:

Wilt u eens meemaken hoe het er in zo'n groepsles aan toe gaat dan kan u bij ons een proefles volgen alvorens over te stappen naar een 10-beurtenkaart. Dit is volledig vrijblijvend.

Privéles bij ons ter plaatse:

Wenst u echter privéles te volgen omdat uw hond  bv. niet goed met andere honden overweg kan of te snel is afgeleid in het bijzijn van anderen dan kan dit uiteraard ook zo ingepland worden.

Privéles bij u thuis:

Privéles kan ook bij u thuis gegeven worden indien u over voldoende ruimte beschikt.

 

Er zijn geen vaste trainings- of lesdagen, wij proberen ons aan uw agenda aan te passen !

 

Aanschafadvies:

Wenst u een puppie aan te schaffen maar weet u niet goed welk ras best past bij uw levensstijl / karakter dan kan u bij ons terecht voor het verkrijgen van advies daaromtrent.
De komst van een baby brengt een grote verandering teweeg voor de hond des huizen, informeer u op voorhand hoe daar best mee om te gaan. Het is belangrijk te weten hoe het zit met de rangorde en kinderen om problemen te vermijden!

Wordt uw hond een dagje ouder en wilt u weten hoe daarmee om te gaan? Geef uw geliefde hond de oude dag die hij verdient nadat hij zijn hele leven zijn trouw aan u getoond heeft door de nodige aanpassingen te maken.

Uitlaatservice:

Tijdens uw vakantie wandelen wij 1 of 2 maal per dag met uw honden en geven we de honden eten en eventueel nodige medicatie. We nemen tevens de verzorging op ons van andere huisdieren, we maken uw brievenbus leeg, we gieten uw planten, zetten uw vuilnis buiten en andere taken kunnen eventueel na overleg. Dit binnen een straal van 20 km rond Bornem. Verder kan mits extra vergoeding (zie tarieven).